DEVOTOS EXHIBITION. LES BERNARDES. GIRONA

This is the exhibition that took part in “Centre d’ Art de Les Bernardes”. Salt, Girona in 2017.

 

TORRE DEVOTOS – AMENGUAL – LES BERNARDES

Cada un dels maons d´ aquesta torre corresponen a la publicació fotogràfica DEVOTOS (Toni Amengual 2015) (premi ArtLibris Santa Mònica 2016 i finalista a millor llibre autoeditat a PhotoEspaña 2016).

El fet de que les fotografies es presentin encapsulades i no siguin visibles per l´ espectador no es casual. Aquesta privació de la visió del contingut vol remarcar l´ opacitat existent en el món hipervisual en que vivim. Al contrari del que pugui semblar donada la quantitat d´ imatges que consumim al dia l´ opacitat és el signe del nostre temps. Tothom es mostra però ningú s’ ensenya. Les pantalles i les fotografies han creat una il·lusió de coneixement i proximitat.

La torre que aquí es presenta no és una il·lusió, es una estructura matèrica real que com els castells, les catedrals o els gratacels no deixa de ser una representació. Com tota torre és una estructura amb més alçada que fonaments. Una estructura que al contrari que la famosa torre de Babel s´ aixeca per la tensió i la falta d´ enteniment que existeix entre els simpatitzants dels dos principals partits polítics que hi estan encapsulats. Una torre que s´ aixeca per enlairar a uns sobre els altres. Per demostrar que hi ha a d´ alt i hi ha a baix. I que sense saber-ho, gràcies a la opacitat de les pantalles i les altes esferes, els d´ a baix embrollats entre ells sostenen als d´ a dalt.

I qui diu torre diu democràcia.